dimarts, 20 de desembre del 2011

Unes festes creatives!!!


Què us sembla que és aquest objecte?
Una trompeta o una pistola? O una arma sonora? O una al·legoria a la guerra? O una invitació a canviar el so de les armes per un altre tipus de música? O una joguina més? O... una obra d'art?
Aquestes són sols algunes imatges de l'extensa col·lecció de joguines impossibles del mallorquí Miquel Àngel Juan que us invito a mirar.
  

Activitat (es pot fer en parella però cal presentar-ne dues):
 1. Mireu-vos amb atenció cadascuna de les creacions de Miquel Àngel i agafeu idees per a les vostres
 2. Heu de cercar joguines -trencades o no- i transformar-les en altres joguines o objectes que cridin l'atenció i que facin referència a una frase feta en català.
 3. A cada joguina creada heu de posar-li el nom d'una frase feta o d'un modisme català, i una breu explicació del què heu volgut representar.
L'objectiu final serà fer la nostra pròpia exposició, per tant, valorarem:
 • la creativitat i l'enginy
 • el disseny i la bona presència de cada joguina
 • la possibilitat que tinguin moviment
 • la possibilitat que tinguin música
 • l'explicació que vosaltres doneu a la nova joguina


CONSIDERACIONS:

 1. Aquest treball comptarà un 20% de la nota del 2n trimestre. S'ha de presentar en un document word, seguint les pautes de qualsevol treball que demanem al centre.
 2. Data de presentació: dilluns 16 de gener.
 3. Les joguines/obres d'art que feu no han de ser excessivament grans, és aconsellable que no tinguin més de 15 cm. En cap cas seran més grans que no puguin cabre en una caixa de sabates convencional.
 4. Us poden ajudar a trobar bones idees les adreces del fotògraf Chema Madoz, i els magnífics poemes visuals de Joan Brossa
Us proposo un llistat de frases fetes i modismes populars de la llengua catalana que podeu emprar, però en podeu pensar d'altres:
Bufar i fer ampolles, jugar per les bandes, donar peixet, donar joc, joc net, joc brut, joc de paraules, jocs de mans, jugar amb foc, jugar amb dos puntes, jugar pels extrems, fora de joc, jugar per jugar, joc de llums, jugar amb avantatge, jugar una mala passada, fer mans i mànigues, tants caps tants barrets, les cames li fan figa, cames ajudeu-me, tenir el peu al coll, jugant jugant els rucs es mosseguen, estar tocat del bolet, m’ha trencat la guitarra, la mare dels ous!, caure la cara de vergonya!, costar un ull de la cara!, anar amb peus de plom, ser un gallina, nadar i guardar la roba, no té ni cap ni peus, posar-se la pell de gallina, estar de mala llet, parar l’orella, ser un panxa contenta, està tocat de l’ala, tocar el dos, fer figa, carregar-se el mort, tenir la cara com un mapa, estirar les cames, tenir un os a l’esquena, tenir el cap ple de pardals, tenir el cap com un timbal, carregar-se les cames al coll, mirar de cap a peus, ser el braç dret d’algú, no tenir un pèl de tonto, néixer amb la flor al cul, girar l’esquena, lligar els gossos amb llonganisses, plantar cara, anar de vint-i-un botó...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada