divendres, 19 de novembre del 2010

L'envàs de neu a la Setmana de la Ciència


Iolanda Nogués Viña
Es un objecte fabricat manulament per nosaltres mateixos i que hem fet des d'educació física per a participar a la Setmana de la Ciència.
Materials :
-         Envàs de vidre
-         Ninot o altre objecte que capiga dins de l’envàs de vidre.
-         CD (no útil)
-         Aigua
-         Accesoris per decorar.
  
Instruccions per a la fabricació de l’objecte:
  1. Enganxem el “nino” dins el pot i esperem a que la cola s’assequi. 
  2. Ratllem un CD fins que tinguem uns quants trossets brillants i els fiquem dintre l’envàs.
  3. Omplim l’envàs d’aigua fins d’alt.
  4. Tapem l’envàs i afegim els accesoris que ens agradin.
 

Irene Sabaté Torreblanca
Vaig agafar un pot que tenia per casa, buit. A la tapa del pot, per l’interior, hi vaig posar cola i vaig enganxar el ninot. Un cop va estar sec, vaig agafar un disc recarregable i amb unes tisores el vaig començar a pelar, fins que van anar quedant uns trossets brillants del disc. Aquests els vaig posar dins hi i vaig tirar aigua.




2 comentaris:

  1. MATERIAL: .Envàs de vidre
    .Ninot o altre objecte que capigui dins de l’envàs de vidre. Preferiblement net i que sigui del teu agrat.
    .CD (no útil)
    .Aigua
    .Tissores
    .Paper

    EXPLICACIÓ: Agafem un pot de conserves que estigui buit i net. Al seu interiorr, al mig , o on vulguessem pegar el nino hi afegim alguna mena de pegament fort, que pugi resistir l'aigua, després hi apliquem el nino o l'objecte que vulguessiu posar. Mentres el pegament es seca i es queda dur, agafem un CD, que no utilitzéssiu, en un cutex, o unes tissores o un element d'aquests extranys que talli, rasquem la part on normalment posem el títol del CD. De la part on rasques veurás que et surt com una mena de purpurina. La purpurina que et surti la poses damun del paper, ja que a mida que vas rascant et va caient. Quan hagis acabat de rascar tot el CD, agafes el paper on has col·locat la purpurina i el dobleges per la meitat com si fós una tubería d'aquestes d'aigua i la purpurina que hi ha l'avoques dintre del pot. A continuació afegeixes aigua al pot i li col·loques la tapa. Per últim, sacses el pot i obtindras el resultat!

    OPINIÓ PERSONAL : Em va agradar molt fabricar l'objecte. Us ho recomano és divertit, i si ho fas bé et queda molt bonic i a la mateixa vegada interesant!
    SENZILL;RÀPID;DIVERTIT;FÀCIL;BONIC
    ANDREA ETTABTI AGUILERA !

    ResponElimina
  2. Trobo que aquesta manualitat és preciosa. Només un consell. En comptes d'enganxar el nino al pot, enganxeu-lo al tap del pot! És molt més fàcil a l'hora d'enganxar i visualment el resultat quedarà més maco perquè el tap queda envall ;)

    ResponElimina