dijous, 28 d’octubre del 2010

Hoquei herba a l'Atlètic Terrassa (I.- Passes i recepcions)

Laia Solé Aymí
El passat 28 d’octubre vam fer una sortida a Terrassa per conèixer com es juga a l’hoquei herba i aprendre com funcionaven les indústries tèxtils al museu de la Ciència i la Tècnica. Ens van acompanyar tres professors, la Gemma Gómez, el Biel Pubill Soler i el Jordi Bladé.
Vam marxar de Flix a les 8.00 del matí i vam arribar a Terrassa a les 11.30 aproximadament. Quan vam arribar van presentar-nos quatre monitors i van dividir-nos en dos grups. Al Club Atlètic Terrassa en van ensenyar, primer, com fer servir els estics. Ens van explicar que sol podíem tocar la bola amb la part plana de l’estic, i que havien dos estils diferents:
·        en un es tenia que agafar l’estic amb les dos mans -a dalt la mà dreta de l’estic i la mà esquerra sota- i per a tirar et tenies que posar molt inclinat cap a baix, a una distància d’una passa més o menys
·        en l’altre es tenia que posar la mà dreta a dalt de l’estic i la mà esquerra es tenia que posar al mig, i per tirar, et tenies que posar la pilota davant i tirar en una mica de força
Després ens van explicar que si la bola et tocava als peus era falta, també ens van explicar quines eren les fores del camp...
A continuació ens vam posar per parelles i ens anaven passant la pilota fent servir els diferents estils que ens havien ensenyat.
Després vam fer quatre files per fer circuits, per practicar els estils abans dels partits. Tot seguit vam fer dos equips més i vam fer diferents partits i per acabar vam fer equips de tres.


Entic Cervelló Aragonés
Es té que agafar l’stick amb les dos mans juntes. Et tires enrere, a dos passes de distància i fas una passa endavant, i t’acotxes. Tires l’estic enrere, i llences fort endavant. Després si te la tornen a passar, tens que separar les mans, ja que així controlaràs millor la pilota.
Per practicar això el que pots fer és buscar a una parella, i ficar-te a una distància, primer curta, i repeteixes l’exercici unes quantes vegades. Quan ho tinguis controlat, ho tornes a fer però amb una distància més llarga, a més distància. Si et surt, ja pots aplicar aquesta tècnica per fer un partit, o jugar a l’aranya.

Joana Clivillé Pérez
L’stick s'ha d'agafar, si som dretans, amb la mà dreta a més o menys la meitat del pal, just on es produïa el canvi de tacte, i la mà esquerra a dalt de tot; i si som esquerrans a l'inrevés. L'stick per una banda és llis i pla i per l'altra bonyegut i per tant, al passar-la o parar-la pel costat contrari al que ens situem, no es pot fer per la banda bonyeguda ja que es podria desviar la pilota i a més a més, seria falta. Ens van ensenyar dos tipus de passar la pilota: un era “l'Scoop” que consistia en fer una passada normal i corrent, arrossegant però l’stick, i l'altre era el que anomenaven el “d'escombra” que consistia en ajupir-nos i amb les mans juntes, situades a la part superior de l'stick, pegar-li a la pilota.

Mariona Cubells Quiñonero
Es fan parelles i es fiquen a una certa distància. S’ha d’agafar l’stick amb les dos mans i no es pot aixecar més amunt de la cintura. S’ha d’arrossegar una mica l’stick per terra i després tirar la pilota. Quan tens això controlat les parelles s’han de separar més.
A l'hoquei herba hi ha dos tipus de passes:
  • L’ scoop: s’agafa l’stick amb les dos mans una mica separades i arrossegant una mica l’stick  per terra tires la pilota. Es el passe més normal.
  • Látigo: s’agafa l’stick amb les dos mans juntes i t’has de colocar la pilota al davant una mica separada, et fiques de costat i t’has d’acotxar i des de darrere agafar l’stick i tirar fort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada